Bağımlılıkla Mücadele Semineri Öğrencilere Yol Gösteriyor

Okulumuz rehber öğretmenleri, Yeşilay işbirliğiyle bağımlılıkla mücadele konusunda 9. sınıf öğrencilerimize yönelik bir seminer düzenledi. Öğrencilerimize bu önemli konuda bilinçlendirme yapmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen seminer büyük bir ilgi ve katılımla karşılandı.

Seminer, okulumuzun konferans salonunda gerçekleşti ve rehber öğretmenlerimizin anlatımıyla yürütüldü. Seminerde, bağımlılığın çeşitleri, nedenleri ve sonuçları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Ayrıca, madde bağımlılığı, sigara, alkol ve teknoloji bağımlılığı gibi yaygın bağımlılıkların etkileri ve nasıl önlenebileceği konuları da ele alındı.

Seminerde öğrencilere bağımlılıkla mücadelede kullanılabilecek stratejiler ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları konusunda da bilgiler verdi. Öğrencilere, stresle başa çıkma yöntemleri, sağlıklı iletişim kurma becerileri ve hedef belirleme gibi konularda pratik öneriler sunuldu. Ayrıca, seminerde öğrencilerin sorularını cevaplayarak onlara rehberlik etmek amacıyla etkileşimli bir oturum da düzenlendi.

Seminerde ayrıca, bağımlılığın sosyal ve psikolojik etkileri, aile desteğinin önemi ve yardım alabilecekleri kurumlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrenciler, seminer sayesinde bağımlılıkla mücadele konusunda daha bilinçli hale gelerek, kendilerini ve çevrelerindeki insanları koruma konusunda daha donanımlı oldu.

Bağımlılıkla MücadeleBağımlılıkla MücadeleBağımlılıkla MücadeleBağımlılıkla MücadeleBağımlılıkla MücadeleBağımlılıkla Mücadele

Yayın: 19.05.2023 - Güncelleme: 19.05.2023 10:24 - Görüntülenme: 244