Kütüphanemizi ve Okulumuzu Yeşertiyoruz

Daha yeşil ve enerjik bir ortamda kitap okumak için okul kütüphanemizi ve bahçemizi yeşillendiriyoruz. Kitap okumayı okul bahçesinde de yaygınlaştırıyoruz. Bunun için öğrencilerimizle birlikte okul kütüphanemiz için çiçek temin ettik ve okul bahçemize çiçek tohumları bıraktık.

Hem doğanın hem de kitap okumanın insan üzerine bilinen olumlu etkileri:

1. Ruh hali ve stres azaltma: Hem doğada zaman geçirmek hem de kitap okumak, ruh hali üzerinde olumlu etkiler yapabilir. Her ikisi de stresi azaltabilir, zihni sakinleştirebilir ve genel olarak ruh halini iyileştirebilir.

2. Yaratıcılığı teşvik etme: Hem doğada bulunmak hem de kitap okumak, yaratıcılığı teşvik edebilir. Doğanın güzellikleri, yeni fikirlerin ve perspektiflerin ortaya çıkmasına yardımcı olabilir. Kitaplar da hayal gücünü geliştirebilir, zihni zenginleştirebilir ve yaratıcılığı besleyebilir.

3. Öğrenme ve keşfetme: Hem doğada zaman geçirmek hem de kitap okumak, öğrenme ve keşfetme fırsatları sunar. Doğada bulunmak, doğal dünyayı ve çevreyi daha yakından keşfetme imkanı sağlar. Kitaplar ise bilgi ve deneyimlere erişimi artırabilir, yeni fikirler ve bilgilerle dolu bir dünyaya açılan kapıları açabilir.

4. Empati ve duygusal zeka: Hem doğada bulunmak hem de kitap okumak, empati ve duygusal zekayı geliştirebilir. Doğada bulunmak, doğal dünyayı ve içindeki canlıları anlamayı ve empati kurmayı teşvik edebilir. Kitaplar ise karakterlerin duygularını ve deneyimlerini anlama yeteneğini geliştirebilir ve insanlar arasındaki ilişkileri daha iyi anlamaya yardımcı olabilir.

5. Zihinsel uyarılma: Hem doğada zaman geçirmek hem de kitap okumak, zihinsel uyarıyı artırabilir. Doğada bulunmak, dikkati artırabilir, zihni zorlayabilir ve beyin fonksiyonlarını geliştirebilir. Kitaplar ise zihni aktif tutabilir, düşünce süreçlerini teşvik edebilir ve beyin sağlığını destekleyebilir.

Her ne kadar doğanın güzellikleri ile kitap okumanın farklı yolları olsa da, her ikisi de insan üzerinde benzer etkiler yapabilir ve zihinsel, duygusal ve fiziksel sağlığı destekleyebilir.

Doğanın sessiz dili, kitaplarda hayat bulur.

John Muir

Okulumuzu GüzelleştiriyoruzOkulumuzu GüzelleştiriyoruzOkulumuzu GüzelleştiriyoruzOkulumuzu GüzelleştiriyoruzOkulumuzu GüzelleştiriyoruzOkulumuzu GüzelleştiriyoruzOkulumuzu Güzelleştiriyoruz

Yayın: 31.05.2023 - Güncelleme: 31.05.2023 14:08 - Görüntülenme: 68