Okulumuzda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan ÇANKAYA Geleceğin Meslekleri Semineri Verdi

Yapay zekâ, basit bir ifade ile geçmişte yalnızca insanlar tarafından gerçekleştirilebilen akıllı görevleri bilgisayarların nasıl gerçekleştireceğini ele alan bir sistemdir  (Zhang ve Lu, 2021). İnsan yeteneği gerektiren işleri yapabilen bilgisayar tabanlı sistemler olan yapay zekâ, bilişsel işlevleri taklit edebilmektedir.

Yapay zekâ çağı ile gelecekte var olması beklenen meslekler üzerine literatürde ve yapılan araştırmalarda çeşitli kategoriler ve meslekler ortaya konulmaktadır. Wilson ve arkadaşları (2017) tarafından yapılan bir çalışmada, yapay zekâ odaklı işler için üç yeni kategori ortaya konulmaktadır. Eğitmenler, açıklayıcılar ve destekleyiciler olarak belirlenen üç kategorideki rollerde bireyler, bilişsel teknoloji tarafından gerçekleştirilen görevleri tamamlayacak ve makinelerin çalışmasının hem etkili hem de sorumlu, adil, şeffaf ve denetlenebilir olmasını sağlayacaktır. Eğitmenler kategorisindeki bireyler, yapay zekâ sistemlerine nasıl performans göstermeleri gerektiğini öğretmek için insan çalışanlara ihtiyaç duyacaktır.

Öğrencilerimiz seminer sırasında ve sonunda çeşitli sorular sorarak keyifli bir şekilde semineri dinlediler.

Yaptığı konuşmalardan dolayı değerli Hasan ÇANKAYA öğretmenimize öğrencilerimize anlattığı bilgiler için teşekkür ederiz.

HASAN ÇANKAYA

EĞİTİMCİ & GİRİŞİMCİ

[KAMU ÖZ GEÇMİŞİ]

Ø  İlk ve orta öğrenimini Batman’da tamamladı.

Ø  1990 yılında Batman Endüstri Meslek Lisesi Motor Teknolojileri Bölümünden mezun oldu.

Ø  İlk bilgisayar eğitimini 1990’da İskenderun’da Limme Projesinden aldı.

Ø  Bir yıl sonra 1991 yılında bu eğitimi kendisi verdi.

Ø  1996’da Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu.

Ø  1997’de Ortadoğu Teknik Üniversitesinden (ODTÜ) bilgisayar eğitimi aldı.

Ø  1997 yılında Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörlüğü yaptı.

Ø  1998 den bu yana çeşitli liselerde bilişim teknolojileri öğretmenliği yapmaktadır

Ø  2005 yılından beridir uzman öğretmen olarak görev yapmaktadır.

[ÖZEL SEKTÖR ÖZ GEÇMİŞİ]

Ø  1996 yılında İlkem Bilgisayar adlı kendi firmasını kurdu. Firma 2015’te ünvan değiştirerek. İlkem Teknoloji adını aldı. Firma, son olarak 2021 yılında yine ünvan değiştirerek İlkem Enerji adını alarak enerji alanında da faaliyetlerine devam etmektedir.

Ø  2012’de 140 ortak ile Batman Park AVM’nin yönetimin Kurulunda bulundu.

Ø  2016 yılında Devlet Malzeme Ofisi (DMO) tedarikçisi olarak Prodata adlı firmayı İstanbul’da açtı.

Ø  2017’de Batman Park AVM’de Simit Sarayı adlı mağazayı açtı.

Ø  2019’da Diyarbakır’da güvenlik sektöründe faaliyet gösteren Arma Kontrol Bölge Müdürlüğünü açtı.

Ø  2019 yılında e-ticaret portal getirecem.com adlı şirketini kurdu.

Ø  getirecem.com, yılın girişimcilik ve en hızlı büyüyen firması olarak iki ayrı ödül aldı.

Ø  Eğitimci-Girişimci Hasan Çankaya, halen üniversitelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında özel şirketlerde; kurumsallaşma, CRM, girişimcilik, inovasyon, yapay zekâ eğitimleri konularında seminerler vermektedir.

Ø  Ülke geneli yapılan “Projeler Yarışıyor”  adlı yarışmada hazırladığı proje ile Türkiye birincilik ödülünü aldı.

Ø  İlkem Teknoloji, Microsoft ve HP gibi ulusal firmalarda yaptığı projeler ödüller aldı.

Ø  Yayınlanmış bir kitabı ve çeşitli dergilerde yazıları bulunmaktadır.

Ø  Evli ve 4 çocuk babasıdır.

27-03-202427-03-202427-03-202427-03-202427-03-2024

Yayın: 27.03.2024 - Güncelleme: 28.03.2024 14:28 - Görüntülenme: 225