May

Bugün 19 Mayıs 2024. Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinin başlangıcının 106. yıldönümü olan 19 Mayıs 1919'un coşkusu, okulumuzda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Türk gençliğine umut ışığı oluşturduğu o önemli günün anlamı bir kez daha hatırlandı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikler, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin büyük bir coşkuyla katıldığı bir dizi etkinlikle renklendi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, okulumuz öğrencilerince günün anlam ve önemini anlatan yazılar ve şiirler okundu.

Etkinlikler, öğrenci ve öğretmenlerin yoğun katılımıyla geçti. 19 Mayıs'ın anlam ve önemini vurgulayan bu etkinliklerle gençlerimiz, tarihlerini daha yakından tanıma fırsatı sunmuş bulunuyoruz. Emeği geçen Ömer DİNÇER öğretmenimiz ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Okulumuz sınıflar arası voleybol turnuvası tam hız devam ediyor

May

BARO Avukatlarından Üniversite Hukuk Müşaviri  Cemal KONAKÇI 11.Sınıf öğrencilerine konferans verdi. Anlattığı kıymetli bilgilerden dolayı kendisine teşekkür ederiz.

May

SGK Sosyal Güvenlik İş Müdürlüğü ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği protokolü çerçevesinde Mehmet Beşir ARSLAN öğrencilerimize konferans verdi.

May

Okul Psikolojik Danışmanımız Kübra ÖZEK BAVLİ  tarafından tüm 9. sınıf öğrencilerimize Türkiye Bağımlılıkla Mücadele eğitimi kapsamında Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları konulu seminer düzenlendi.

Seminer kapsamında madde bağımlılığının ne olduğu, bağımlılık sürecinin nasıl geliştiği, nerelerde ne şekilde karşımıza çıkabileceği, korunmak için yapılabilecekler ve cezai süreç hakkında bilgi verildi.

May

İl Sağlık Müdürlüğünde görevli olan Ergoterapist Ruken Ekinci okulumuz konferans salonunda 10.Sınıf öğrencilerimize Zaman Yönetimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.Hocamıza yaptığı güzel sunumundan dolayı teşekkür ediyoruz.

May

Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü BÖF(Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri) Büro Amirliği personelleri olarak "Terör Örgütlerinin Eleman Temin Etme Yöntemi, Doğru Arkadaşlık Seçimi ve Doğru Sosyal Medya Kullanımı" konusunda seminer verilmiştir. Anlatılan kıymetli bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

May

Her yıl Sıfır Atık projesi kapsamında sene sonunda gerekli kurum/firmalar ile iletişime geçilip topladığımız atık pil, yağ, kağıt ve plastiğin teslimini sağlıyoruz. Katkı sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Amacımız israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi ya da minimize edilmesidir.

“Sıfır Atık” okullarda israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin atık toplama sisteminin kurulmasını atıkların geri dönüştürülmesi hedeflemektedir.

May

Yazar Cahit Çekmen "Okur Yazar Buluşmaları Projesi" kapsamında okulumuza konuk oldu. Medya konulu kitabı olan "Barutsuz Savaş - Küresel Savaşın Kodları" kitabı ile ilgili söyleşi yaptı. Öğrenciler de büyük bir dikkatle dinlediler. Katılımından dolayı kendisine teşekkür ederiz.

Cahit Çekmen

1968 yılında Batman da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada ta- mamladı. 1993 yılında Elektrik Mü- hendisliği bölümünü bitirdi. Ayrıca Anadolu Üniversitesi, iktisat ve sosyoloji lisans eğitimleri yanında Toros Üniversitesinde işletmecilik alanında yüksek lisans yaptı. Uzun yıllar (10 yıl) sivil toplum kuruluş- larında başkanlık yaptı. Yazı ve makaleleri çeşitli dergi gazete ve in- ternet sitelerinde yayınlandı. Yeni Kitap çalışması yanında ulusal dergilerde makaleleri yayınlanmaya devam etmektedir. Halen bir kamu kuruluşunda mühendis olarak çalışmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Nis

Sosyal Sorumluluk Projesi kapsmanında  öğrencilerimize çevre duyarlılığı oluşturmak için okulumuzda ağaç ve bahçe bakımı yapıldı. Emeği geçen öğretmelerimizden Sabri SONĞUR, Mehmet Ali SÖNMEZ ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında maddi durumu düşük öğrencilerimiz için öğretmen ve öğrenciler ile birlikte yardım kolileri oluşturuldu. İhtiyaç sahibi öğrencilere dağıtıldı.

Nis

Okulumuzda TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI düzenlendi.

Gültepe Anadolu Lisesi ve Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi ile ortak Bilim Fuarı gerçekleştirdik. Okulumuz proje koordinatörü, Aynur YORULMAZ ve diğer proje çalışması yapan öğretmenlerimizin danışmanlığında hazırlanan, 11 proje, TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI kapsamında'nda sergilendi.

Okulumuz Bilim Fuarını Ziyaret eden, Şube Müdürü Akın ARI her bir projeyi inceleyip öğrenciler ile sohbet etti.

Proje Sergisinde 23 öğrenci ve 10 öğretmen görev aldı.

Nis

Okulumuz rehber öğretmeni ve psikolojik danışman Kübra ÖZEK BAVLİ tarafından 9.sınıf  velilerimize yönelik "Aile İçi İletişim" konulu seminer yapıldı.

Seminere katılım gösteren tüm velilerimize teşekkür ederiz.